Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2012

Více výhod z členství v České asociaci sester

Datum: 5. 3. 2012
Autor:

Ze sněmu předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS.

Zajímavé nové nabídky pro sestry a jejich kolegyně a kolegy z ostatních nelékařských zdravotnických oborů připravil a odhlasoval sněm předsedkyň a předsedů České asociace sester, který se sešel 11. února v Brně.

Významnou příležitost mají ti, kteří se v letošním roce poprvé rozhodnou vstoupit do ČAS. Tito „novicové“ budou pro tento rok osvobozeni od zaplacení členského příspěvku. Je potřeba dodat, že tato výhoda platí jen pro jednu sekci nebo region. Smyslem tohoto přechodného opatření je stabilizace členské základny.

Jednání předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS

Rozšíření benefitů pro členy ČAS

Mezi další novinky pro členy bude patřit přístup do internetové učebny zdarma, právní poradenství za zvýhodněných podmínek, přístup na webové stránky www.cnna.cz, členové ČAS se budou moci přihlásit on-line na vzdělávací akce. Dále je v jednání sleva na předplatném odborného časopisu Florence, domluvena zvýhodněná sleva na vzdělávacích akcích ČAS, 10procentní sleva na knihy z vydavatelství Grada. Mnohé sekce a regiony ČAS spolupracují s IPVZ na vzdělávacím programu z ESF, podílejí se na vzdělávacích akcích, kterých je možno zúčastnit se zdarma. V tomto roce bude ČAS jako každoročně realizovat dvě velké odborné konference – jarní a podzimní. Uskuteční se oslavy Mezinárodního dne sester (7. června), během nichž budou ve čtyřech kategoriích významným sestrám udělovány ceny Florence Nightingale. Jako dárek zhlédnou účastníci oslav divadelní představení Charleyova teta. Vzápětí se pro zájemce uskuteční zahraniční cesta s odborným programem (Švédsko, 9. 6. – 17. 6.). Přihlašování na tuto akci je již uzavřeno, nicméně cesty za poznáním ošetřovatelství v zahraničí patří k pravidelným každoročním akcím ČAS. Prezidentka ČAS Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA, na sněmu v reakci na časté dotazy informovala, že ČAS bude fungovat a pracovat i po založení komory zdravotnických pracovníků a bude s ní spolupracovat.

 
  • tisk
  • předplatit si